ReklamaSenoplast - bez plam
Dyskusja o kuchni przyszłości „od kuchni”

Kilkudziesięciu architektów, przedstawicieli studiów kuchennych i kamieniarskich na zaproszenie firm Comitor i Cosentino pojawiło się na spotkaniu w podwarszawskim Parzeniewie. Tam nie tylko zaprezentowano najnowszą ofertę obu marek ale również wskazano na nowe trendy panujące w kuchniach. Gościem specjalnym spotkania był znakomity kucharz Aleksander Baron.

Siedziba firmy Cosentino Polsk zmieniła się w wyjątkowe miejsce. To tu spotkali się liderzy z branży architektury i projektowania wnętrz kuchennych. Oferowane przez Comitor produkty marek Küppersbusch, Novy czy Blanco, od lat wyznaczają nowe standardy na rynku architektury kuchennej.

Znane doskonale urządzenia kuchenne: piekarniki, okapy, zlewozmywaki, czy baterie słyną z jakości, oryginalnego wzornictwa i dbałości o każdy detal. Goście spotkania mieli okazję przekonać się osobiście, jak pracują urządzenia oraz poznać ich zalety m.in. w mobilnym centrum, pokazującym najnowsze rozwiązania marki Blanco.

Spotkanie uświetnił live cooking w wykonaniu szefa kuchni restauracji Zoni, Aleksandra Barona, znanego również z telewizyjnego cyklu „Widelcem po mapie”. Kulinarny dodatek spotkania pokazał zaawansowanie technologiczne produktów Cosentino.

Dekton, dzięki swojej odporności na temperatury, został „upieczony” w bardzo wysokiej temperaturze. Dzięki temu zabiegowi łososia usmażono bezpośrednio na płycie z konglomeratu kwarcowego. Goście mieli możliwość podpatrzenia warsztatu pracy mistrzów i spróbowania wytwornych dań pieczonych w zaawansowanym technologicznie piekarniku Küppersbusch BP 6550.0S, podanych na talerzach stworzonych z najnowszej kolekcji Dekton Stonika, zaprezentowanej podczas spotkania.

Pokaz gotowania odbywał się przy powstałym specjalnie na tę okazję mobilnym modelu wyspy kuchennej, z wbudowanym okapem Panorama firmy NOVY. Wysuwany z blatu okap umożliwił efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, dzięki czemu uczestnicy spotkania nie czuli żadnych zapachów podczas przyrządzania potraw, a po zakończonej pracy urządzenie dyskretnie schowało się w zabudowie. Blat wyspy roboczej wykonany został z materiału Dekton, w kolorze Opera a boczna okładzina stworzona z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm.

Uczestnicy spotkania mogli również obejrzeć wzory i struktury wszystkich kolekcji Cosentino, wraz z premierowymi wzorami Dekton Stonika. Wywodząca się z Hiszpanii marka po raz kolejny udowodniła, że wzornictwo ich konglomeratów kwarcowych, powierzchni ultrakompaktowych, czy granitów, wychodzi daleko poza konwenanse i stereotypowe myślenie o projekcie kuchni.

Jak będzie prezentować się strefa kuchenna w najbliższej przyszłości, dowiemy się podczas kolejnych spotkań z cyklu Design od kuchni, zaplanowanych we Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie.

Partnerami spotkania były marki Gala Collezione, Elmax- Centrum Światła i AUDI. Krotoski i Cichy.

Więcej: www.comitor.pl / www.cosentino.com
 

Poleć innym

Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 0

  • 0
    ZADOWOLONY
  • 0
    ZASKOCZONY
  • 0
    POINFORMOWANY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    SMUTNY
  • 0
    WKURZONY
  • 0
    BRAK SŁÓW

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Aby wysłać formularz musisz potwierdzić walidację

    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony