ReklamaHettich majówka

projektanci

Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie

Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie

OKKPR

W Sopocie odbyło się bardzo interesujące spotkanie związane z designem obowiązującym w nowoczesnych kuchniach. Gospodarzami wydarzenia byli przedstawiciele znanych marek: Comitor, Cosentino i Studio Estima. Z zaproszenia skorzystało natomiast kilkudziesięciu najlepszych trójmiejskich architektów. Gościem specjalnym spotkania był Aleksander Baron.

Sopockie Studio Estima, oferujące na co dzień kuchnie, meble i oświetlenie marek premium, było miejscem spotkania największych autorytetów z branży wnętrz kuchennych.

Na temat wykorzystania konglomeratów kwarcowych Silestone i powierzchni ultrakompaktowej Dekton mówił Andrzej Włodarczyk, Account Manager Cosentino, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę.

Robert Walter, członek zarządu Comitor opowiadał o marce BLANCO, a Anna Bedyniak-Bielińska, Marketing Manager Comitor, podzieliła się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie innowacyjnych urządzeń AGD oraz produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z jakości i nowatorskich rozwiązań.

Dodatkowo uczestnicy spotkania mieli okazję sprawdzić, jak funkcjonują te urządzenia oraz poznać ich zalety m.in. w mobilnym centrum Blanco.

„Gwoździem programu” tego spotkania był pokaz „live cooking” w wykonaniu Aleksandra Barona. W otoczeniu wielkoformatowych powierzchni Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone, kucharz przygotował dla gości tradycyjne dania polskiej kuchni w bardzo nowoczesnym wydaniu. Jego kulinarny spektakl po raz kolejny pokazał jak bardzo zaawansowane technologicznie są produkty Cosentino i Comitor.

Natomiast Dekton, dzięki swojej odporności na temperatury, rozgrzano w zaawansowanym technologicznie piekarniku Küppersbusch do 230 stopni i upieczono na nim kiełbasę z czarnym czosnkiem. Powierzchnia ultrakompaktowa Cosentino pełniła tego wieczoru również rolę zastawy. Właśnie na płytach Dektonu serwowano ziemniaki z ikrą troci bałtyckiej. Dania mistrza powstawały przy mobilnej wyspie kuchennej, z wysuwanym z blatu okapem Panorama firmy NOVY, która umożliwia efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, pracującym na trzech wysokościach 10 cm, 20 cm i aż 30 cm. Blat wyspy roboczej wykonano z 12 mm. materiału Dekton, w kolorze Opera a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm.

Materiały wykorzystane podczas produkcji wyspy udowodniły, że powierzchnie Cosentino dają ogromne pole do wykorzystywania ich w projektach kuchennych.

Kolejne spotkania z cyklu Design od kuchni zaplanowano w Poznaniu i Wrocławiu.

Więcej: www.comitor.pl  / www.cosentino.com

Poleć innym

GALERIA ZDJĘĆ

Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie
Design od kuchni – czyli spotkanie architektów w Sopocie

Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 0

  • 0
    ZADOWOLONY
  • 0
    ZASKOCZONY
  • 0
    POINFORMOWANY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    SMUTNY
  • 0
    WKURZONY
  • 0
    BRAK SŁÓW

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Aby wysłać formularz musisz potwierdzić walidację

    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony